Waarom Barcelona áltijd een goed idee is

Barcelona is een prachtige stad, met een strand. Hoe bijzonder! Architectuur, kunst, cultuur of gewoon genieten: er is hier altijd iets te doen. Het is de hoofdstad van Catalonië en de op een na grootste stad van Spanje. Ik heb de meest fijne en hippe plekjes in Barcelona in deze blog voor je op een rijtje gezet. Wie weet kan ik je inspiratie geven voor je aanstaande trip!

Architectuur, kunst en cultuur

Eén van de bekendste bezienswaardigheden is de Sagrada Família van de beroemde architect Antoni Gaudí. Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt er bijna voortdurend aan de kerk gebouwd. 

Een andere must see is Park Güell, ook ontworpen door Gaudí. Dit park biedt prachtige uitzichten over de stad en is de perfecte plek om te ontspannen. Je kan er ook heel veel Insta-waardige foto’s maken!

park guellpark guell

Naast de typische toeristenplekjes zijn er nog meer andere mooie plekken die ik je zeker kan aanraden:

  •  Garraf

Een prachtig natuurgebied ten zuiden van Barcelona, met een waanzinnig uitzicht op de stad en het strand. Het is de perfecte plek om te rond te wandelen, te picknicken of foto’s te maken.

  •  Parc de la Ciutadella

Dit is een indrukwekkend stadspark, gelegen aan de noordkant van de stad.

  •  Arc de Triomf

Een prachtige grote boog, gebouwd in 1888, die dient als ingang van de stad. Wederom een populaire plek voor fotografen!

Strand

Als je in Barcelona bent wil je natuurlijk ook wel genieten van het zonnetje. Dit zijn een aantal van de meest populaire stranden in Barcelona waar je heerlijk in de zon kan relaxen:

  •  Barceloneta Beach

Één van de meest bekende stranden in Barcelona. Dit strand ligt in het hart van de stad en is de perfecte plek om te zonnen, zwemmen of bij een van de vele chiringuitos (strandtenten) een drankje te drinken.

barceloneta beach

  •  Bogatell Beach

Ben je meer op zoek naar een exclusieve ervaring? Dan zit je hier goed! Dit strand heeft een aantal chique strandclubs en restaurants. Onder de locals is dit een populaire hangout met een mooi uitzicht op de stad.

  •  Mar Bella Beach

Een van de meest populaire stranden voor degenen die houden van een actievere dag. Hier kan je windsurfen en kitesurfen. Voor de momenten dat je toch een beetje actief wil zijn.

Eten

Naast alle mooie plekken staat de stad natuurlijk ook bekend om haar traditionele Catalaanse gerechten en het gebruik van verse en lokale ingrediënten. Hieronder mijn favorieten:

Paella

Dit traditionele Spaanse rijstgerecht wordt met verschillende ingrediënten gemaakt. Je kan kiezen uit kip, zeevruchten of groenten. Op elke hoek van de straat kan je wel een tentje vinden waar je paella kan eten, maar voor de meest traditionele paella van Barcelona ga je naar Barceloneta.

Tapas

Dit zijn kleine gerechten die worden geserveerd als hapjes of voorgerechten. Tapas kunnen variëren van patatas bravas met knoflook en paprika tot gegrilde garnalen met pepers. Er zijn ontelbaar veel tapasbars in Barcelona waar je deze heerlijke hapjes kunt proeven. Voor de beste tapas van Barcelona ga je naar El Xampanyet.

Naast alle traditionele gerechten en restaurants heeft Barcelona ook ontelbaar veel mooie ontbijt- en lunchplekjes waar je ook nog eens de perfecte Instagrammable posts en story’s kunt maken. Altijd goed om op te slaan!

  •  Restaurante Boca Grande

Een geweldig Spaans visrestaurant, gelegen in de wijk El Born. De sfeer is hier gezellig en het restaurant is heel chic van binnen. 

bocagrandeboca grande eten

  •  Mont Bar

Een modern en elegant interieur, gelegen in het hart van de stad. Hier kan je mediterrane gerechten met een moderne twist eten.

  •  Les Filles Cafè

Een gezellig Spaans café, gelegen in de wijk Eixample.

  •  La Papa Barcelona

Een fijn ontbijt- en lunchplekje met de beste koffie, gelegen in de wijk Eixample.

Heb ik je weten te overtuigen? Geniet!

X Jackie